Vaksine mot Covid-19. 95% politisk effektiv eller 95% medisinsk effektiv?

I snart 60 år, har vaksineprodusentene prøvd å skape en effektiv vaksine mot de ulike influensavariantene som inntreffer årlig og som går i sykluser samt rammer eldre og syke hardt. Globalt antyder WHO at mellom 290 000 -650 000 mennesker årlig dør av influensarelatert sykdom. Vaksineprodusentene antyder i sine egne finansierte forskningsartikler effekt med sprikende 55% til 73% effektivitet og om forskeren har fått en ekstra bonus i forbindelse med publiseringen, kan effekten passere 82 %. Effektraten kan man etterprøve med en kritisk formulering å spørre om, hvordan er det egentlig teknisk mulig å måle en effekt på vaksine? Hvis effekten er 73% effektiv, vil det da bety at den vaksinerte har 27% mulighet til å bli rammet av det personen er vaksinert i mot? eller er det slik at den vaksinerte får 73% mindre influensasymptomer enn en person som ikke er vaksinert? og Hvordan klarer egentlig vaksineprodusentene å måle forskjellene mellom antistoff hos vaksinerte, uvaksinerte og de som rammes av influensa mellom vaksinerte og uvaksinerte?

Nå er tallmaterialene og prosentregningene til egenfinansierte medisinske forskningsartikler fra vaksineprodusentene, ikke akkurat det som kan kalles troverdig, og kan vel sammenliknes med troverdigheten til en dypt religiøs sekt, hvor man spør medlemmene om hvor mange som har møtt «Jesus». Svaret vil mest sannsynlig ligge på et sted mellom 90% og 98%. Og minner om reaksjonene til Statsminister Erna Solberg og Helseminister Bent Høye som i kor roper «halleluja» og trekker på seg en slags nyreligiøs stemme og merkelige ansiktsgrimaser, hvor de har fått servert lottotall i forbindelse med effekten av vaksinene mot covid-19. De heldige vinnerne av lottorekka, som utrolig nok er både 90%, 92%, 95% ja og til og med President Putin har klart å trylle frem en 95% effektiv vaksine med sin Sputnik-vaksine. Alt høres fantastisk ut og med at politiske ledere står frem med en nyfrelst glød i øynene og kan fortelle sine borgere, at nå har vi endelig en vaksine mot dette «forferdelige og dødelige» coronaviruset, gir i alle fall oss vanlige dødelige et anstendig håp om at alle spektakulære tiltak og nedstengninger snart er over og vi forhåpentligvis kan begynne å leve litt mer normalt.

Man trenger ikke annet enn å nevne ordet vaksine, så gir dette ordet et håp for milliarder for mennesker og politikere kan puste lettet ut, så den politiske effekten er garantert nesten 95% effektiv. Men skal man etterprøve tallmaterialet fra vaksineprodusentene for å se den medisinske effekten av vaksinen, kan dette kun avgjøres ved uavhengig forskning og kan ta flere år før man klarer å samle nok data for å se feilkilder, effekt, skader, nødvendighet, alderseffekt, vekteffekt, grupper som ikke bør ta vaksinen, bivirkninger på kort sikt, alvorlige bivirkninger på lang sikt. Det er viktig å få frem de etiske kriteriene rundt Covid-19 vaksinen. Bruker man den uavhengige forskningen som er gjort på influensavaksiner, så går utrolig nok den medisinske effekten nesten helt til bunn, og kan knapt si at man har muligens en effekt på 8 % til 10 % og ligger langt under enn hva vaksineprodusentene opererer med. Folkehelseinstituttet forholder seg til vaksineprodusentenes tallmaterialer og kan av praktiske grunner ikke bruke uavhengig forskning til sine råd og anbefalinger, da effektene på vaksinene ville falt dramatisk og alvorlige bivirkninger ville blitt mer synlig.

Man kan uansett gratulere både Statsminister Erna Solberg og Helseminister Bent Høye, for at de snart kan rulle inn Covid-19 vaksiner til Norge og hvor de garantert kan bruke en vaksine som er 95% politisk effektiv. Og den evigvarende diskusjonen om alle som skal vaksinere seg selv og gjerne bruke egne barn og andre familiemedlemmer som prøvekaniner for å oppnå sosial anerkjennelse hvor de føler at de bidrar med å ofre seg selv og sine for å skjerme de svakeste, skal jeg holde meg unna. Selv om jeg trygt kan si at man må være et ukritisk selvdestruktiv idiot som velger å risikere at barna blir liggende i senga resten av livet, utvikler sykdommer selv eller i verste fall dør pga sin urokkelige tiltro til vaksiner og myndigheter. At vi har en Helseminister som sitter hjemme å tar en skål, i takt med alle som ble skadet av Svineinfluensavaksinen og som i tillegg var den som kjempet hardest for å få en uprøvd vaksine inn til Norge i 2009, gjør ikke troverdigheten til den nye vaksinen tryggere. Vi kan bare akseptere at vi har en Helseminister som er veldig sterk i sin urokkelige tro på vaksinens fortreffelighet, og at han nyter at 859 mennesker har orket å sende inn søknad til Norsk Pasientskadeerstatning i håp om å få en liten erstatning for at de i dag er alvorlig syke 11 år etter at de fikk en såkalt effektiv vaksine. Mørketallene for skader etter vaksinen er garantert høyere, men noen orker ikke kampen mot staten, hvor det er den som rammes av vaksinen som å bevise at man har blitt skadet pga vaksinen.

Så lykke til de som er systemtro, som gladelig risikerer sin egen helse og sine egne barns fremtid og som vil la seg vaksinere med en vaksine som i alle fall er 95% politisk effektiv.

https://www.who.int/teams/global-influenza-programme/surveillance-and-monitoring/burden-of-disease

https://www.dagbladet.no/magasinet/charlotte-17-ble-skadet-for-livet/73019630

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s