Statsminister Erna Solberg, er et glupsk, uansvarlig, selvopptatt, løgnaktig og farlig monster for norsk økonomi og bedrifter.

image

Skal man i dag se hvilke alvorlige overtramp Erna Solberg sin regjering har påført det norske næringslivet, fra småbedrifter, mellomstore bedrifter, store selskap, kultur, idrett fra barneidrett til profesjonelle utøvere, er situasjonen tragisk. Med å love statlige kompensasjonsordninger for å berge næringslivet vil regjeringens tiltak, virke både urettferdig og kan i beste fall virke som en «liten skvett bensin», for å holde litt liv i gnisten for å ikke avvikle selskapet. Har du etablert et aksjeselskap i 2019 og bygd selskapet opp «stein for stein» for å bygge opp buffer og økonomi til å ansette arbeidstakere for at man har fulgt selskapslovene for aksjeselskap, så burde dette vært gjort før 12 mars 2020.

Dersom man feks har etablert et frisørsenter, treningsstudio, fysioterapitjeneste, behandlingsinstitusjoner i 2019 og forholdt seg til aksjeloven om å ikke drive på kreditors regning, men vært ansvarsfull og bygget selskapet opp med en trygg buffer og holdt regnskapet trygt, men ikke tatt ut lønn som ansatt, så er du dessverre en uansvarlig idiot, etter Statsminister Erna Solberg og regjeringens tiltak med kompensasjonsordning for bedrifter. Selv om Staten påla å stenge dørene til disse bedriftene, så får de ikke en krone i kompensasjon, lån eller andre statlige overføringer.

Selskaper som er innarbeidet og som har drevet virksomheten med ansatte før 12 mars 2020, kan få dekket inntil 90% av driftskostnadene når alle inntekter forsvant. For de som ikke hadde ansatte før 12 mars 2020, så må innehaveren dekke alle driftskostnader på egen regning. Dette slår urettferdig ut med konkurransefordeler for et etablert treningsstudio eller et frisørsenter som har vært etablert med ansatte før 12 mars 2020 og med et selskap som er i etableringsfasen som holder til i lokaler tvers over gaten. Leiekostnader, avdrag lån, leasingavtaler, løpende avtaler, forsikringer eller det som kalles for faste kostnader må dekkes av begge parter enten man er etablert eller i etableringsfasen. Leiekostnader i seg selv varierer hvor i landet man har sin næring, men for et lokale ca 300 kvm kan den månedlige leiekostnaden ligge på ca 100 000 kr. Har man i tillegg inngått en avtale om leasing av treningsutstyr på 5 år, kan leasingen variere avhengig om man har investert 2 eller 4 millioner og selskapene har kostnader fra 64 000 kr til 150 000 kr hvor eiere ofte må stille med personlige garantier overfor bankene. De faste kostnadene kan variere fra bedrift til bedrift, men med de kompensasjonsordningene som Erna Solberg har gitt bedriftene, vil de etablerte selskapene få dekket inntil 90% av sine faste utgifter, og den nyetablerte «idioten» som har bidratt til folkehelse og håp om arbeidsplasser, fått et hånlig svar fra Statsministeren som sier. «Har du vært uansvarlig og prøvd å etablere selskap, med å stille hus, egne midler som pant, så fortjener du å tape alt, for mens jeg som Statsminister, kan fråtse i rekesmørbrød, kaker og en feit årslønn sammen med resten av regjeringen, så skal alle som har en drøm om å skape arbeidsplasser eller for å få mennesker i bedre form, tvinges til å stenge ned uten at staten skal dekke kostnadene».

Signalene som regjeringen sender ut til næringslivet er alvorlig, og betyr at bedrifter som driver innen reiseliv, sesongbedrifter, uteliv, serveringssteder, kollektivtransport, velvære, trening, frisør, behandling, idrett, kultur osv er en mindre viktig bidrag for staten og om man skal satse innen disse yrkene så må man være villig til å ta kostnadene selv, når idiotiske koronatiltak uten mål og mening tvinger selskapene til å stenge dørene. Hvis drømmen til Erna Solberg er at man stenger ned disse bedriftene, så ville Norge blitt et kjedelig land å bo i og hvor all form for kreativitet viskes bort for de som vil bygge egne selskaper og arbeidsplasser eller som bryr seg om velvære og folkehelse. Kanskje Statsminister Erna Solberg heller vil ha en fast time med eget trimprogram på NRK, som kan hjelpe den norske befolkningen til å forebygge skader og sykdommer?

Det er i dag 389 000 arbeidsledige i Norge og man har et håp om at man med å lette tiltakene i samfunnet, vil få flere tilbake i arbeid. Har man en forståelse over hvordan det økonomiske hjulet fungerer, så er det veldig lett for en politiker å tro at nå som vi letter på restriksjonene, så vil Norges arbeidsplasser fylles opp og økonomien vil bedre seg. Skaden har nok skjedd og at man tror at økonomien og arbeidsplasser vil bedre seg, vil man se konturene av i perioden utover høsten. Allerede nå, sliter  det meste av næringen. Oljesektoren stanser eller trapper ned på oppdrag til underleverandører med påfølgende permitteringer og oppsigelser. En dominoeffekt vil følge og konkurser med flere arbeidsledige. De næringene som allerede er rammet enten nyetablert eller etablerte virksomheter, vil kutte kostnader og leve på et føre var-prinsipp om en eventuell ny nedstenging fra staten. Nyetableringer og drømmer har allerede Statsministeren og regjeringen gjort sitt for å ødelegge, så NAV er vel muligens et området man bør satse på å få seg jobb i umiddelbar fremtid.

Unge som velger fag innen håndverk, frisør, eller serviceyrket, vil i beste fall ende opp som fulltidsnaver og i beste fall ende opp som ansatt i varehandel om man er heldig å komme inn i samfunnsnyttige yrker, eller som prøvekanin for Erna Solbergs 11 milliardersbidrag til vaksineutvikling for covid-19. Har man en mer fremtidrettet filosofi, så er vel de tryggeste arbeidsplassene innen offentlig sektor. Her slipper man å gå ned i lønn, betale fra egen lomme når selskapet du eier blir pålagt å stenge dører. Offentlig sektor fungerer bra med sirkulerende økonomi fra det private, men å ha stillinger i offentlige som kun bidrar til å tappe statskassen uten at det private får lov å bidra, sier seg selv at vil fases ut når det er tomt for offentlige midler.

https://kompensasjonsordning.no

 

 

2 kommentarer om “Statsminister Erna Solberg, er et glupsk, uansvarlig, selvopptatt, løgnaktig og farlig monster for norsk økonomi og bedrifter.”

 1. Har Norge en sauebefolkning ledet av en sau? I stedet for å stenge ned hele nasjonen, kunne man ha anbefalt tilskudd av, som C-vitamin, D-vitamin, sink og jod. Enkle midler som kunne ha blitt prøvd ut.
  Men en slike løsninger er tydeligvis ikke i myndighetens interesser. I stedet blir vi fortalt at det ikke finnes noe effektiv behandling mot coronaviruset.
  Derimot blir vi fortalt av «Sannhetsminesteriet», ledet av Faktisk.no, at informasjon om at vitamin- C kan behandle og forebygge coronavirus er udokumenterte påstander spredd av useriøse nettsteder. Da må man spørre: hvor godt dokumentert er influensavaksinens effektivitet mot influensa?
  Med tanke på den alvorlige situasjon som oppsto i Italia, rundt eldre mennesker og helsearbeidere som jobber med denne gruppen – så er de blant de viktigste målgruppene for vaksinasjon mot influensa. Det italienske helsedepartementet gir influensavaksinen gratis til personer over 65 år. En av grunnene til at infeksjonen og dødeligheten av COVID-19 i Italia var så høy (annet enn at Italia har en av de største eldre befolkningene i verden) er at høsten 2019, bare måneder før COVID- 19 brøt ut, så introduserte det italienske helsevesenet en helt ny type influensavaksine.
  Vaksinen, kalt VIQCC, er produsert fra dyreceller (i motsetning til tidligere vaksiner dyrket på egg) stimulerer en større respons fra immunforsvaret. Denne vaksinen inneholder så mange som fire typer virus. Et slikt vaksine kunne ha vært en stor belastning for immunforsvaret , noe førte til at tusenvis av intetanende italienere ble enda hardere rammet av coronaviruset enn det som ville vært naturlig.
  Noe som gjør meg svært skepsis skulle det dukke opp en vaksine mot coronavirus. Med tanke på at vaksiner generelt sett ikke blir utprøvd skikkelig – og spesielt i lys av avsløringer den siste tiden – så er jeg skeptisk og vil absolutt ikke være prøvekanin for noen vaksine mot corona.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s