I USA dør 250 000 mennesker hvert år pga medisinske feil i helsevesenet. Omregnet betyr det at ca 4500 nordmenn årlig, dør pga feil gjort av leger og helsevesenet. Så la oss gi en applaus for leger og helsepersonell som daglig tar livet av 13 nordmenn i disse coronatider.

81SSv08gbtL._SX268_

Det anerkjente British Medical Journal publiserte 3 mai. 2016 et studie som gir leger og helsepersonell et problem, hvor studiet linker disse som direkte årsak til 250 000 amerikanere dødsfall årlig og ender opp som dødsårsak nr 3. Plassen etter kreft og hjerte og karsykdom, men plassen før sykdommer som skyldes luftveissykdommer. Om vi gjør om tallene over befolkning i Norge, så vil det bety at leger og helsevesen er direkte årsak til 4500 dødsfall i Norge hver år. Til sammenlikning klarte tyskerne i en periode på 5 år å ta livet av ca 12 000 nordmenn, noe som leger og helsevesenet i Norge klarer på halve tiden. Til stor applaus fra politikere, media og en stor gruppe med pasienter og potensielle pasienter. Mulig den Hippokratiske eden som leger sverger til har blitt erstattet med en slags James Bond-aktig License to kill, for dødstallene minner om en overdrevet actionfilm og hvor legekunstens far Hippokrates ligger med krampevridninger i grava i frustrasjon over at noen driver med massedrap, når man skal lege syke mennesker.  (1) (2)

Med feildiagnoser, feilbehandling, feilmedisinering, feil gjort av annet helsepersonell, så er tallene over døde alvorlig høyt. Det betyr også at en vanlig dødelig har en god grunn til å stille leger og helsepersonell kritiske spørsmål om både diagnoser, operasjoner, helseråd, medisinering, vaksiner og annen behandling. Når dødstallene gjør denne gruppen til dødsårsak nummer 3. Så er det tydelig at leger og helsepersonell gjør alvorlige feil og vi som brukere bør være på vakt og ikke ta alle råd og anbefalinger  som omhandler egen helse som et endelig svar.

7 okt 2011, skrev VG en artikkel om Nasjonal sikkerhetskampanje » I trygge hender» som var utarbeidet for myndighetene og som konkluderte med 4500 dødsfall i Norge pga av feilbehandling. Ved å granske pasientjournaler kom de dystre og skremmende fakta frem  hvor alvorlig situasjonen også var i Norge. Altså 4500 mennesker døde som følge av feil gjort på norske sykehus. Leser man artikkelen og rapporten som ligger til grunne er ikke dødsfall pga feilmedisinering hjemme, overdoser eller feilmedisinering tatt med som dødsårsak, så dødstallene er enda høyere. Årlig dør ca 41 000 mennesker i Norge og pga slendrian, arroganse, høy neseføring og manglende empati, så kunne ca 10-12 % dødsfall vært unngått om vi hadde et velfungerende helsevesen i Norge. (3)

Så jeg synes vi skal klappe og bukke for «heltene» i helsevesenet som ene og alene klarer å eliminere 4500 nordmenn hvert eneste år med sine feil. Og gi dem en stor honnør for at de alene klarer å opptre som en medisinsk pandemi hvor antall coronadødsfall, blir som en liten fis til sammenlikning.

  1. https://www.bmj.com/content/353/bmj.i2139
  2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28186008
  3. https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/Wn6qK/rapport-4500-doedsfall-skyldes-sykehusskader

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s