Tilsvar Faktisk.no som etter 13 måneder har oppdaget 1 stk feil av ca 3267 referanser på en av Politisk Snusk sine referanser.

585856461c00000a070ec769

Vedrørende Politisk Snusk bloggpost publisert 4 november 2016

https://politisksnusk.wordpress.com/2016/11/04/folkehelseinstituttet-har-glemt-a-opplyse-om-at-hpv-vaksinen-gardasil-gir-kreft/

Har de såkalte faktasjekkerne fra Faktisk.no klart å finne en såkalt faktafeil på denne artikkelen.

Artikkelen ble skrevet her 4 november 2016 og det ble konkludert i den linkede artikkelen at Gardasil- vaksinen «gir kreft». Dette ut fra det publiserte studiet fra 19 april 2015, som opprinnelig konkluderte med at dette var tilfelle.

Da vi publiserte artikkelen 4 november 2016, for over ett år siden, så var dette fremdeles den konklusjonen som var tilgjengelig på nett. Vi har problemer med å ta Faktisk.no sin faktasjekk seriøst, nå som det har gått over ett år og konklusjonen plutselig har blitt noe annerledes enn det som opprinnelig ble publisert.

Politisk Snusk vil i denne sammenhengen si at vi regner med at det «ikke» har vært noe form for press eller trusler på forskerne som kom frem til denne konklusjonen for 2 år og 7 måneder siden, ettersom konklusjonen er noe annerledes i dag.

Det er også litt spekulativt at Faktisk.no, har gitt Bloggsiden Politisk Snusk 3-4 linjer med tilsvar og at Faktasjekkerne fra Faktisk.no henter åndelig inspirasjon og kunnskap fra Folkehelseinstituttet og Kreftregisteret for å avklare hva som opprinnelig er den «korrekte» fakta. Tilsvaret gies her, da våre varslere/skribenter skal få lov til å forbli anonyme.

Faktisk.no er et eierskap med representanter fra VG, Dagbladet, NRK og TV2. Vi i Politisk Snusk drives av egne midler på frivillig basis. Det er med stor glede vi nå ser at statssubsidierte medier har fattet interesse for en konkurrerende medievirksomhet. Og vi alle vet jo at den journalistikken som disse 4 medievirksomhetene drifter er «balansert og selektivt faktabasert».

Kopi av skriv fra Faktisk.no

Navn: Silje S. Skiphamn

Email: silje@faktisk.no

Nettside: http://faktisk.no

Kommenter: Hei,

Jeg er journalist i Faktisk.no. Vi har faktasjekket blogginnlegget «Folkehelseinstituttet har «glemt» å opplyse om at HPV-vaksinen Gardasil gir kreft». Den konkrete påstanden vi har faktasjekket er «HPV-vaksinen Gardasil gir kreft».

Konklusjonen er at dette er helt feil. Konklusjonsteksten vår er som følger:

«Det er ikke riktig at HPV-vaksinen Gardasil fører til kreft. Tvert imot er det veldokumentert at vaksinen bidrar til å redusere risikoen for livmorhalskreft. Den amerikanske studien som bloggeren baserer sin påstand på, tar ikke for seg forekomsten av livmorhalskreft over hodet. Politisk Snusk har presentert en fullstendig feilaktig tolkning av forskningen.»

Dette baserer vi på orginalartikkelen det vises til et sammendrag av og intervjuer med fageksperter i Kreftregisteret og Folkehelseinstituttet. Her er lenke til originalartikkelen: http://www.tandfonline.com/doi/pdf/10.1080/21645515.2015.1066948?needAccess=true

Vi vil gi forfatteren av blogginnlegget mulighet til å komme med et kort tilsvar til konklusjonen (3-4 setninger). Dette skal publiseres som en del av faktasjekken. Frist for å komme med tilsvar er klokken 10 i morgen, tirsdag 14. november.

Med hilsen

Silje S. Skiphamn
Journalist i Faktisk.no
silje@faktisk.no
916 09 220

Én tanke på “Tilsvar Faktisk.no som etter 13 måneder har oppdaget 1 stk feil av ca 3267 referanser på en av Politisk Snusk sine referanser.”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s